Alppipaimenen lounas & omenapiirakka

Mikäli teiltä puuttuu alkuviikon ruoka, niin tässä olisi hyvä ehdotus ja sen seuraksi syksyn kunniaksi omenapiirakka!

Alppipaimenen lounas:

1rkl voita
1dl palvikinkku kuutioita
1dl sipulikuutioita
2dl makaroonia
15g raastettua appenzeller-juustoa
15g raastettua tilsister-juustoa
15g raastettua parmigianoa
1/2 rkl persilijaa

Keitä makarooniksi al denteksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta keitetyt makaroonit kylmässä vedessä (itse en kyllä tätä tehnyt)

Kuumenna pannu keskilämmöllä, sulata voi ja lisää sipuli ja kinkku (itse käytin makkaraa) kääntele aineksi 2-3min niin että makaroonit lämpiävät.

lisää juustot ja sekoita niitä nostellen(itse käytin vain emmentalia koska lähikaupassa ei muuta ollut). Valmis!




Omenapiirakka:

4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
omenoita viipaleina
sokeria
kanelia

Uuni 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita, ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. (itse luin väärin ja olin lukevinani että ota kupillinen taikinaa talteen. mistä lie sn repäsin. siksi hieman erikoisen näkönen omenapiirakka)

Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.


Kokeileeko joku jompaa kumpaa reseptiä? Kommentoikaa sitten miltä maistui! yritän jatkossa enemmänkin reseptejä laittaa

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.